Ads

Sunday, January 30, 2011

Segmen : JOm Syok Sendiri

tahniah buat en Ben yang ditemuramah oleh Majalah Rapi. ;)

  1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ? Eezance.
  2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?  Sebutannya lebih kurang sama dengan nama sebenar saya :)
  3. Kenapa anda berblogging ? Apabila saya mengenali dunia blog ini, timbul keinginan saya untuk berkongsi idea, pendapat dan kesukaan secara awam. Jadi saya mula berblog secara berahsia sebelum mula menjadikannya tontonan awam.
  4. Siapakah pemberi semangat anda ? Rakan-rakan blogger yang setia memeriahkan blog saya. 
  5. Sudah berapa lamakah anda berblog ? Alhamdulillah, sejak 2008 kini sudah hampir 3 tahun. 
  6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ? Blogger-blogger berjaya. Contohnya En. Ben sendiri. ;)
  7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ? Mendapat kawan-kawan baru di dunia blog. Ramai yang datang melawat. Seronok.
  8. Kenangan pahit anda dalam dunia blogging ? Alhamdulillah, setakat ini belum ada kenangan pahit. Harapnya dijauhkan.
  9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ? Followers telah melebihi 100 orang. Sangat gembira mendapat sokongan. Terima kasih semua. 
  10. Selain berblog , apakah minat anda ? saya gemar bidang photography, design, instruments dan banyak lagi berkaitan kreativiti. Semuanya dikongsi di blog ini.
  11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ? Saya selalu meluangkan masa berblogging pada waktu petang dan sebelum tidur. Jadi, masa dapat diguna dengan baik dan terkawal. 
  12. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini .. Mengagumkan dan kini  ia sudah menjadi satu medium perkongsian pendapat, dan interaksi sesama kita secara meluas. Melalui blog juga kita boleh dapat pelbagai info dengan kadar yang cepat dan mengenali blogger-blogger yang mempunyai kelebihan tersendiri.
  13. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri. Gunakan blog sebagai medium yang boleh memanfaatkan diri dan orang lain, dan juga ruang untuk anda menonjolkan kelebihan diri. InshaAllah tidak rugi luang masa anda berblog. 



sekian, terima kasih..

p/s: i am so sorry for using BM at my totally english blog..

6 comments:

Awangku Johan said...

apa rasanya d temuramah oleh wartawan?? best ke??haha..
saya pun join.. mai singgah blog saya ek

eezance said...

Awangku: hee.. best lah jugak.. :) trima kasih pada En. Ben.. okeh, sy dtg skrg.. ;)

Huszaini said...

Tahniah yer!

eezance said...

Huszaini : terima kasih ye.. ;)

Nadhirah-chan said...

saya amek la nasihat tu . suke baca nasihat untuk blogger2 ni . hehe :)

eezance said...

Nadhirah-chan : trima kasih nadhirah.. ;) semoga berjaya mencapai impian..